KANKİ FORUM
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

İBRET

2 posters

İBRET Empty İBRET

Mesaj tarafından storm67 8/6/2007, 22:36

İBRET Vulro7mn0.th

1993 mart, Sudan

1994 pulizter ödülü almış bu fotoğrafta 2km ötedeki birleşmiş milleter kampına gitmeye çalışdığı sanılan(sanılan dedim) fakat açlıktan yere kapaklanmış 2 yaşlarında bir kız çocuğu, arka planda ise ölmesini bekleyen bir akbaba.

fotoğraftaki asıl ilginç şey ise, fotoğrafı çeken kevin carter kazmasının fotoğrafı çektikten sonra olay yerinden uzaklaşmış olması, çocuğu orada bırakmış.

Bu ânı fotoğrafladıktan sonra akbaba kaçmış, ancak Carter küçük kıza kampa ulaşması için yardım etmemiş, oradan uzaklaşmıştır. Bu yüzden yoğun eleştirilere maruz kalan Carter profesyonel fotoğrafçı olduğunu, yardım görevlisi olmadığını söylerek kendisini savundu. O dönemde, gazeteciler ve fotoğrafçılar, bulaşıcı hastalıklar nedeniyle hasta insanlara dokunmamaları konusunda sıkı biçimde uyarılıyorlardı.

Bu fotoğraf, yardım örgütlerine büyük miktarda maddi kaynak sağladı.

Bu olaydan sonra ağır depresyona giren Kevin Carter kendini suçlamış ve intiharı seçmiş, ölmek üzere olan çocukların peşini bırakmadığına dair bir not bırakmıştır.

27 Temmuz 1994'te Johannesburg'un bir banliyösünde park ettiği kamyonetinin içine egzoz basarak intihar etti.

Kaynak: Wikipedia
storm67
storm67
qarizmatiq üye
qarizmatiq üye

HanGi KöYDeN : _-_-UnDeRwOrLd-_-_

http://girmeyiniz.blogcu.com/

İBRET Empty Geri: İBRET

Mesaj tarafından cingirro 9/6/2007, 10:23

hayat iki çizgiden ibarett..bi o çizgiyi geçenler geçemeyenler bir de arada sıkışıp kalanlar..bu çizginin öte tarafı işte...Sadüzücü

cingirro
Misafir

İBRET Empty Geri: İBRET

Mesaj tarafından T3mp14R 29/10/2007, 10:16

yorumsuz...

T3mp14R
FORUMUN DELİSİ
FORUMUN DELİSİ