anket
+3
dejavu
cancan
alican
7 posters
1 sayfadaki 1 sayfası
reenkarnasyona inanıyormusunuz?
Geri: anket
Abi Bırak bu boş işleri böle yalandan şeyleri insan dunyaya bi kez gelir bir kez ölünür Bir kez doğulur bir kez yaşanır o yüzden yaşa yaşayabildiğince bırak bu reenkernasyonmudur nedir o saçmalıkları...
Zekeriya Beyazötesinin talebesi gibi konuştum muhahaha
Zekeriya Beyazötesinin talebesi gibi konuştum muhahaha
GipSy- Misafir
ewet ya insan daha once yamıs hissediyor bazı seylerii:..
cancan- YeNi eLeMaN
Reenkarnasyon hiçbir ilahi kaynağa dayanmayan batıl bir inançtır. Ancak sadece Hint dinlerinde değil, dünyanın her yerinde reenkarnasyona inanan, daha doğrusu reenkarnasyonun doğru olmasını isteyen insanlar bulunmaktadır. Bunun nedeni, dine inanmayan, ahiretin varlığını inkar eden, ölümden sonra yok olmaktan veya sonsuza kadar cehennemde kalmaktan korkan insanların, reenkarnasyonu, bu korkularını yenmek için bir çıkar yol olarak görmeleridir. Çünkü reenkarnasyon inancının temelinde de ölümden korkmamak gerektiği ve insanın yeniden doğuşlarla arzularına ulaşabileceği yönünde gerçek dışı bir telkin yatmaktadır.
Oysa Kuran'da ölümün ve dirilişin bir kez olduğu bildirilmektedir. Her insan dünyada sadece tek bir hayat yaşar, bu hayatından sonra ölür ve ölümünden sonra tekrar diriltilerek, dünyada tüm yapıp ettiklerine göre sonsuza kadar cennette veya cehennemde kalmayı hak eder. Yani insanın bir dünya hayatı, bir de sonsuza kadar yaşayacağı ahiret hayatı vardır. İnsanların öldükten sonra dünya hayatına geri dönemeyecekleri Kuran'da çok açık olarak bildirilmektedir:
Yıkıma uğrattığımız bir ülkeye (tekrar dünya hayatı) imkansız (haram)dır; hiç şüphesiz onlar, (dünyaya) bir daha geri dönmeyecekler. (Enbiya Suresi, 95)
Sonunda, onlardan birine ölüm geldiği zaman, der ki: "Rabbim, beni geri çevirin. Ki, geride bıraktığım (dünya)da salih amellerde bulunayım." Asla, gerçekten bu, yalnızca bir sözdür, bunu da kendisi söylemektedir. Onların önlerinde, diriltilip kaldırılacakları güne kadar bir engel (berzah) vardır. (Mü'minun Suresi, 99-100)
Oysa Kuran'da ölümün ve dirilişin bir kez olduğu bildirilmektedir. Her insan dünyada sadece tek bir hayat yaşar, bu hayatından sonra ölür ve ölümünden sonra tekrar diriltilerek, dünyada tüm yapıp ettiklerine göre sonsuza kadar cennette veya cehennemde kalmayı hak eder. Yani insanın bir dünya hayatı, bir de sonsuza kadar yaşayacağı ahiret hayatı vardır. İnsanların öldükten sonra dünya hayatına geri dönemeyecekleri Kuran'da çok açık olarak bildirilmektedir:
Yıkıma uğrattığımız bir ülkeye (tekrar dünya hayatı) imkansız (haram)dır; hiç şüphesiz onlar, (dünyaya) bir daha geri dönmeyecekler. (Enbiya Suresi, 95)
Sonunda, onlardan birine ölüm geldiği zaman, der ki: "Rabbim, beni geri çevirin. Ki, geride bıraktığım (dünya)da salih amellerde bulunayım." Asla, gerçekten bu, yalnızca bir sözdür, bunu da kendisi söylemektedir. Onların önlerinde, diriltilip kaldırılacakları güne kadar bir engel (berzah) vardır. (Mü'minun Suresi, 99-100)
cingirro- Misafir
arada sanki bazı olayları tekrar yaşıomuş hissine kapılabiliosnuz o sizin beyninizin size oynadığı küçük oyunlardır aslında bence önceki yaşam die bi kawram yok...olsaydı çok karakterli kişilikler olurduk..hadi warsayalım ki wardı ..o zaman neden nüfus çoğalmıo..herkes tekrar dirilse her seferinde bi bebek doğsa hınca hınç dolu bi kent düşün..ya da boşwer düşünme:))) sapıtıo saplanıp kalıo insan bence psikoloji ya da felsefe adı altında bi yer açsanız güsel olur:)))
cingirro- Misafir
Yeryüzündeki önceki enkarnasyonunuzda bir kadindiniz. in uw laatste, eerdere reïncarnatie.
Bugünkü Papua Yeni Gine civarında bir yerlerde 1825 civarında dogdunuz.
Bir tabip, cerrah veya herbalisttiniz..
--------------------------------------------------------------------------------
Önceki o yaşamınızdaki kısa psikolojik profiliniz:
Daima yeni açıklamalar arayan bir kafaya, bir bilim adamı kafasına sahiptiniz. Çevre o kafayı sık sık yanlış anladı ancak bilgisine saygı gösterdi.
--------------------------------------------------------------------------------
Bu enkarnasyonunuzun nedeni önceki yaşaminizda bazi konularda basarısız olmus olmaniz. Önceki yasaminizin simdikine aktardığı ders ve vazife:
Dersiniz: Psikolojik bilimlerde ve antik elyazmalarında saklı bilgeliği çalışmak, uygulamak ve kullanmak. Güçlü iman ve sıkı çalışmayla şimdiki yaşamınızdaki gerçek kaderinize ulaşacaksınız.
tarihe bağlı olarak önceki yaşamımı belirlediler ama pek farklı yaw:) ben inanmam ama komik geldi...
Bugünkü Papua Yeni Gine civarında bir yerlerde 1825 civarında dogdunuz.
Bir tabip, cerrah veya herbalisttiniz..
Önceki o yaşamınızdaki kısa psikolojik profiliniz:
Daima yeni açıklamalar arayan bir kafaya, bir bilim adamı kafasına sahiptiniz. Çevre o kafayı sık sık yanlış anladı ancak bilgisine saygı gösterdi.
Bu enkarnasyonunuzun nedeni önceki yaşaminizda bazi konularda basarısız olmus olmaniz. Önceki yasaminizin simdikine aktardığı ders ve vazife:
Dersiniz: Psikolojik bilimlerde ve antik elyazmalarında saklı bilgeliği çalışmak, uygulamak ve kullanmak. Güçlü iman ve sıkı çalışmayla şimdiki yaşamınızdaki gerçek kaderinize ulaşacaksınız.
tarihe bağlı olarak önceki yaşamımı belirlediler ama pek farklı yaw:) ben inanmam ama komik geldi...
cingirro- Misafir
Cingirrock siteye olan katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz vallahi senin kadar mesaj admin bile atmıyo...
can sıkıntısı naparsın okulda bitti:( sewinimmi üzilimmi hehe çekeceği war sitenin bende:)
cingirro- Misafir
belkı barıs dıe bırı senn bılınc altnda yatıodur gısem cnm sen reenkarnasyona ınanıo musun??
badem- Misafir
yusuf hocamız vardı konusurdu bunun hakkında ama unutmusum.secıl bı ara yardım et bana:)
syner- FORUMUN DELİSİ
HanGi KöYDeN : aydın/cyprus
yettim Cem yettim
ama du ben bi Ömer e de danışiim yanlış hatırlıyor olabilirim
Ömer nerdesin yaaaa...
ama du ben bi Ömer e de danışiim yanlış hatırlıyor olabilirim
Ömer nerdesin yaaaa...
*ela*- forumun qüzeli
HanGi KöYDeN : hayalköy
geldimmm...
arkadaslar bence cingirrock soylenmesi gereken her seyi soylemis zaten...
arkadaslar bence cingirrock soylenmesi gereken her seyi soylemis zaten...
T3mp14R- FORUMUN DELİSİ
tamam
syner- FORUMUN DELİSİ
HanGi KöYDeN : aydın/cyprus
anlaşıldı tamam
*ela*- forumun qüzeli
HanGi KöYDeN : hayalköy
hehe ömer sende tamam de:D
syner- FORUMUN DELİSİ